Україна припинила закуповувати російський газ

Читать на русском
Через те, що умови постачання російського газу в Україну не були узгоджені під час тристоронніх переговорів у Відні, «Нафтогаз» призупинив закупівлю газу у «Газпрому».

НАК «Нафтогаз України» призупиняє закупівлю газу у російського монополіста ВАТ «Газпром».

Про це повідомила прес-служба української компанії, передає «Слово і Діло».

Як пояснили в «Нафтогазі», таке рішення пов'язане з тим, що умови постачання російського газу в Україну не були узгоджені під час тристоронніх переговорів у Відні.

«У зв'язку з тим, що 30 червня 2015 року закінчується термін дії додаткової угоди між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром», а умови подальшої поставки російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні (30 червня – Ред.) під час тристоронніх переговорів у Відні, «Нафтогаз» припиняє закупівлю газу у російської компанії», – йдеться в повідомленні.

При цьому в «Нафтогазі» підкреслили, що транспортування газу територією України для європейських клієнтів «Газпрому» продовжуватиметься в повному обсязі згідно з контрактними умовами.

Нагадаємо, вчора у Відні відбулися тристоронні переговори по газу за участі Росії, України і Євросоюзу. За попередньою інформацією, переговори пройшли безрезультатно, жодних документів підписано не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: