Порошенкові хочуть заборонити нагороджувати державних діячів

Читать на русском
Президенту України Петру Порошенку запропонували ввести мораторій на нагородження державних діячів. З такою ініціативою виступив народний депутат Микола Томенко.

Президенту України Петру Порошенку запропонували ввести мораторій на нагородження державних діячів.

З такою ініціативою виступив народний депутат від пропрезидентської фракції Микола Томенко у своєму блозі на «Обозревателе», передає «Слово і Діло».

«Вважаю повною зневагою до ідей демократії, ідеалів Майдану тощо нагородження з нагоди цьогорічного Дня Конституції Голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, який «вірою і правдою» служив режиму Януковича, а також низки інших діячів-підтримувачів режиму Януковича та тих, хто свого часу обґрунтовував, що третій термін президентства Кучми насправді є другим», – пише депутат.

На думку депутата, слід оголосити мораторій на нагородження політиків, державних діячів та інших чиновників. Томенко вважає, що це необхідно для того, щоб зняти питання з такими неприпустимими речами, коли ті, хто боролися проти української демократії, зараз - після Революції гідності - отримують вищі державні звання та нагороди до Дня Конституції.

«У нас є кого нагороджувати: військових, що захищають територіальну цілісність, державний суверенітет і незалежність; лікарів, вчителів та всіх простих трудівників, які працюють на піднесення української економіки; тих людей, які відстоюють права людини тощо. А політики і високопосадовці цілком можуть обійтися без державних нагород. Отже, пропоную скасувати цьогорічне нагородження Голови ЦВК М. Охендовського орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня та інших активних діячів, що підтримували політичний режим Януковича», – заявляє політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: