Відведення військ на Донбасі зірване – Тимчук

Читать на русском
Відведення важкої бронетехніки в Донбасі беззастережно зірване. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на групу військових експертів «Інформаційний опір».

Відведення важкої бронетехніки в Донбасі беззастережно зірване.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на нардепа, координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука.

«Російсько-терористичні війська активно використовують і підтягують в першу лінію важкі озброєння, заборонені Мінськими домовленостями, в тому числі бронетехніку», – зазначив Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

За даними військових експертів, на Приморському напрямку в районі Широкиного, Лебединського та Бердянська терористи продовжують вести активні обстріли позицій сил АТО, у тому числі з 120-мм мінометів. Протягом доби бойовики в даному районі також неодноразово завдавали удари з 122-мм артилерії.

У районі Павлополя і Чермалик бойовики вели вогонь з «зеленки» з стрілецького озброєння, також зафіксовано застосування АГС-17.

«Південніше Донецька російсько-терористичні війська проводять комплекс заходів, покликаних приховати зосередження і розгортання низки нових батальйонних тактичних груп (в районі Моспиного-Комсомольського; в районі Тельманового; в районі Оленівки-Докучаєвська)», – сказано в повідомленні Тимчука.

На думку аналітиків, саме в цьому ключі варто розглядати активізацію обстрілів зі 122-мм артилерії позицій українських військ у районі Гранітного, Старогнатівки і південніше Новомихайлівки (район Степового).

У районі Мар'їнки терористи активно наносили удари відразу декількома вогневими підрозділами 82-мм мінометів, за підтримки АГС-17. Під прикриттям цього вогню бойовики проводили перегрупування своїх передових підрозділів західніше Олександрівки, південніше Мар'їнки і в проміжку між Мар'їнкою та Красногорівкою.

У районі Опитного, Пісок, Красногорівки, південніше Авдіївки бойовики активно застосовували важку бронетехніку. Відразу кілька груп танків бойовиків, висуваючись на приховані і замасковані позиції на передньому краї під прикриттям вогню ЗУ-23-2 і мінометів (82-мм і 120-мм), відкривали вогонь прямою наводкою по передових позиціях сил АТО. Потім під прикриттям 76-мм і 30-мм гармат БМП-1 і БМП-2, а також великокаліберних кулеметів (БТР-70 і БТР-80) швидко відходили в глиб своїх бойових порядків. У районі н. п. Піски і Опитне терористи також вели вогонь з 122-мм і 152-мм артилерії.

На Світлодарському плацдармі бойовики використовують «традиційну» для даного району схему «міномети + танки». Удари в основному наносяться по позиціях сил АТО в районі н. п. Луганське, Миронівське, Новозванівка, рідше - по східних окраїнах Попасної. Водночас все частіше бойовики стали супроводжувати використання зв'язки «міномети і танки» короткими вогневими нальотами артилерії, в основному 122-мм.

У районі Кримського та Новотошківки бойовики під прикриттям вогню з 120-мм мінометів і АГС-17 здійснювали спроби інфільтрацією своїх ДРГ та розмінування мінних полів. Крім того, в районі Кримського група з 4-х БМП бойовиків протягом 15 хвилин вела обстріл передових позицій сил АТО. Після декількох прицільних черг з великокаліберних кулеметів бронегруппа відійшла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: