Сепаратисти не пропускають голландських слідчих до телефонних вишок – The New York Times

Читать на русском
За словами представників місії, технічні дослідження вишок мобільного зв'язку та телефонної мережі в області Луганська провести не вдалося, оскільки представники самопроголошеної ЛНР на переговорах з ОБСЄ донині відмовляють у доступі в область Луганська.

Менше місяця залишилося до першої річниці катастрофи в небі над Донецькою областю. Слідство за цей час майже не зрушило з місця. Голландія заявляє, що розслідуванню перешкодили самопроголошені республіки, пише «Слово і Діло» з посиланням на The New York Times.

У суботу прокуратура Голландії заявила, що лідери проросійських сепаратистів у Луганській області закрили доступ співробітникам голландських правоохоронних органів, які розслідують справу про збитий малайзійський лайнер. Прокуратура зазначила, що в результаті слідчі з поліції і міністерства оборони Голландії були змушені припинити «польове розслідування», не обстеживши вишки і мережі мобільного зв'язку в цьому регіоні.

Зараз, коли наближається перша річниця катастрофи, влада Голландії висловлює наростаючу стурбованість тим, що встановлення чітких причин загибелі літака і осіб, які несуть відповідальність за те, що трапилося, застопорилося.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за збитий БоїнгСказано 12 червня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Кримінальне розслідування проводиться окремо від розслідування голландського відомства з безпеки авіації. Голландці провели на Східній Україні приблизно два тижні. Велику частину часу вони перебували на місці катастрофи в Донецькій області. Майже вся область теж підконтрольна проросійським сепаратистським силам. У суботу слідчі завершили роботу, дійшовши висновку, що не можуть просуватися далі», – йдеться у статті.

За словами представників місії, технічні дослідження вишок мобільного зв'язку та телефонної мережі в області Луганська провести не вдалося, оскільки представники самопроголошеної ЛНР на переговорах з ОБСЄ донині відмовляють у доступі в область Луганська.

The New York Times пояснює: «Переговори по мобільному зв'язку можуть зіграти істотну роль для розслідування, оскільки українські розвідслужби стверджували, що перехопили телефонні розмови, в яких командири сепаратистів обговорювали якийсь збитий літак (мабуть, вважаючи, що їх сили знищили український військовий літак)».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: