Порошенка влаштовує парламентсько-президентська форма правління

Читать на русском
Порошенко назвав оптимальною для України парламентсько-президентську форму правління і пообіцяв не просити більше повноважень.
фото: РБК

Президент України Петро Порошенко назвав оптимальною для України парламентсько-президентську форму правління.

Про це він заявив у неділю, 28 червня, виступаючи перед випускниками Національного університету України «Києво-Могилянська академія», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Чинна форма правління, яка у нас склалася, для України є оптимальною», – заявив Порошенко, додавши, що парламентська модель для України зараз «є проблематичною з огляду агресії і потужної, тривалої військової загрози проти України».

Водночас він відзначив, що протистояти таким викликам без президента - верховного головнокомандувача, наділеного достатніми обсягами повноважень – неможливо.

«І мені достатньо того, що дає Конституція, і просити більшого, як це робили президенти-попередники, я не маю наміру», – заявив Порошенко.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: