Бойовики «ДНР» відмовляються воювати через відсутність фінансування

Читать на русском
В окупованій терористами Горлівці місцеві бойовики мають намір вийти зі складу незаконних збройних формувань через відсутність матеріальної винагороди за останні три місяці.

В окупованій терористами Горлівці більшість місцевих бойовиків мають намір вийти зі складу незаконних збройних формувань через відсутність матеріальної винагороди за останні три місяці.

Про це повідомила прес-служба Ради національної безпеки і оборони України, передає «Слово і Діло».

Крім того, можливість виходу з НЗФ місцеві бойовики також розглядають через принизливе ставлення з боку російських військових і так званих «відпускників». «Усе це робить дедалі складнішим для Кремля використовувати місцеве населення для своїх цілей, і примушує переправляти більше сил із самої Росії», – наголошують в РНБО.

Водночас, за інформацією відомства, на війні продовжують заробляти російські бізесмени, близькі до керівництва РФ. Так, за даними розвідки, в так звану «ДНР» тепер заїжджають вантажі російської компанії «Ойл Інвест», яка займається продажем пально-мастильних матеріалів.

«Крім шахрайських схем з Росією, ватажки бандформувань займаються здирництвом – щоб продовжувати працювати, фермери окупованих територій Донецької області змушені віддавати 1000 грн за кожен гектар своєї землі», – йдеться в повідомленні прес-служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: