У «Самопомочі» є свій ворог на виборах – експерт

Читать на русском

Відомий політолог поділився міркуваннями відносно перспективи українських політичних партій на місцевих виборах у жовтні.

Директор соціологичної служби «Українский барометр» Віктор Небоженко вважає, що у «Самопомочі» будуть не стільки проблеми з БПП, скільки зі «Свободою», яка прагне реваншу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Gordonua.

«Партії правильно роблять, що об'єднуються. Може, вони не люблять один одного, я бачу, як ЗМІ Адміністрації Президента регулярно «б'ють» прем'єр-міністра Яценюка, але у них вистачило розуму зараз об'єднатися. Я навіть скажу більше - у «Народного фронту» зараз важке електоральне становище і «Блок Петра Порошенка» теж не хоче залишатися один на один з виборцем, бо - це вимушене електоральне об'єднання, і боротьба з партією «Самопомочі» і УДАР буде жорстока», - вважає Небоженко.

На його погляд, у партії «Самопоміч» намічаються проблеми на місцевих виборах, пов'язані з націонал-демократичними партіями, охочими взяти реванш.

«У«Самопомочі» є свій ворог - це спрагла реваншу «Свобода», яка зробить все, щоб отримати місця. У «Самопомочі» будуть не стільки проблеми з БПП, скільки зі «Свободою» та іншими націонал-демократичними партіями, які напевно з'являться в Західній Україні. Це особливо стосується посади мера у Львові», - сказав політолог.

За його словами, щодо УДАРу - важко побачити перспективи цієї буквально ще кілька років тому блискучо перспективної політичної сили.

«Я не бачу другого дихання ні Кличко, ні УДАРу. Може бути, все зміниться, але, принаймні, думаю, що йде активний пошук людини, яка могла б замінити Кличко. Це не так важко, як показує політична практика. Кияни легко віддають свої голоси самим фантастичним і самим брутальним кандидатам у всій Україні. Згадайте хоча б Черновецького», - заявив він.

Однак, сам Кличко зовсім не сумнівається у своїй перемозі. Кілька днів тому він заявив: «Я впевнений у своїй перемозі, навіть якщо буде три тури», - відповів він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: