Після Ризького саміту є сумніви, що українцям скасують візи – Огризко

Читать на русском
Володимир Огризкоекс - міністр закордонних справ
Руслан Бортникполітолог

Якщо візи скасовуватимуть, то для всіх громадян, а не для окремих категорій населення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, аналізуючи інформацію про те, що візи для українців можуть скасувати в 2016 році.

«Важко остаточно стверджувати, чи скасують візовий режим для українців. Якщо скасують, то для всіх наших громадян без винятку. Безумовно, все будуть вирішувати керівники відомств, які опікуються цією роботою. Після тієї неприємної розмови, коли в результаті Ризького саміту ми не отримали бажаних результатів, зараз дійсно деякі структури начебто схаменулися. Проте все одно сумніви залишаються», – вважає Володимир Огризко.

Екс-міністр закордонних справ України поділився міркуваннями щодо заяви представника України при ЄС Костянтина Єлісеєва.

Водночас директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник вважає, що, скоріш за все, наступного року Україна безвізового режиму не отримає.

«У кращому разі, безвізовий режим або ослаблення візового режиму можуть отримати окремі категорії громадян. Можливо, наприклад, до цієї категорії віднесуть журналістів, студентів, представників гуманітарної сфери, які мають стабільний середній дохід і статус. Крім того, приблизно 20-30% населення в будь-який момент, як тільки з'явиться можливість, готові переїхати до Європи. Безумовно, європейська система не впорається з таким міграційним потоком і це всі розуміють», – пояснив Бортник.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Зазначимо, що ще будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко пообіцяв, що доб'ється протягом першого року своїх повноважень встановлення безвізового режиму з Євросоюзом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: