Дефолт України в липні можливий – Яресько

Читать на русском
Міністр фінансів України Наталія Яресько не виключає можливого дефолту України за зовнішніми зобов'язаннями в липні поточного року.

Міністр фінансів України Наталія Яресько не виключає можливого дефолту України за зовнішніми зобов'язаннями в липні поточного року.

«Це теоретично можливо», – прокоментувала глава Мінфіну прогноз американської інвестиційної компанії Goldman Sachs щодо можливого дефолту України в липні, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

При цьому Яресько нагадала, що парламент прийняв закон про мораторій на виплату зовнішніх боргів приватним кредиторам. «Ви знаєте, що закон був прийнятий Верховною Радою на прохання уряду», – зазначила міністр фінансів.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що Україна дефолт не оголошуватимеСказано 31 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, сьогодні аналітик американської інвестиційної компанії Goldman Sachs Ендрю Матені у своєму звіті написав, що наступного місяця Україна не зможе здійснити платіж за кредитом і оголосить дефолт. На його думку, український уряд навряд чи зможе домовитися з кредиторами щодо плану реструктуризації наступного тижня і, ймовірно, оголосить мораторій ще до 24 липня – дати, на яку призначена виплата за купоном.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: