Яценюк та Яресько презентували не реформу фіскалів, а профанацію – експерт

Читать на русском
Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»

Служба фінансових розслідувань не повинна бути органом контролю часів Азарова.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ілля Несходовський, аналізуючи інформацію про те, що Яценюк вважає за необхідне ліквідувати податкову міліцію, створивши замість неї службу фінансових розслідувань.

«Якщо служба фінансових розслідувань буде діяти за розробками уряду Азарова й перетвориться на орган контролю, в якому одночасно будуть зосереджені питання і розслідування, і збирання доказів, тобто всі функції будуть зосереджені в одному органі, то, звичайно, це може бути загрозою для бізнесу. Разом з тим, сама служба розслідувань та її відокремлення від ДФС є правильним кроком, якщо правильно прописати повноваження, права та обов'язки. У ДФС мають залишитись лише функції сервісної служби, тобто допомога платникам податків. Якщо ж ДФС матиме інформацію про свідоме ухиляння від сплати податків, ця інформація передаватиметься до служби розслідувань», – розповідає експерт.

На його думку, якщо в функціонал цієї служби буде вкладено тотальний надконтроль, це теж неприпустимо.

«Поки що не можна сказати, що в тій презентації, яка відбулась за участю Яценюка, Яресько й Насірова запропоновані конкретні рішення реформування ДФС. Те, що озвучено – профанація. Зміна кількості заступників з 2 до 5 – не реформа, заява про зменшення кількості працівників – не реформа. ДФС як була першою за рівнем корупції, так і через півроку ми побачимо ту ж структуру, що тисне на бізнес. Якщо потрібна реформа, то ДФС доцільно розділити на три частини», – вважає спеціаліст.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

Зазначимо, що 23 червня 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що на наступному засіданні уряду буде презентовано нову систему Державної фіскальної служби України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: