Путін більше не хоче давати Україні знижку на газ

Читать на русском
При нинішньому падінні цін на нафту Росія не може надавати Україні знижку на газ в колишньому обсязі. Про це заявив президент Росії Путін на нараді з членами уряду.

При нинішньому падінні цін на нафту Росія не може надавати Україні знижку на газ в колишньому обсязі.

Про це заявив президент Росії Путін на нараді з членами уряду - повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ключовим питанням тут є ціна, остаточна. Ясно, що при такому серйозному падінні цін на нафту, від якої рахуються ціни на газ, в кінцевому підсумку ми не можемо надавати таку знижку в такому ж обсязі, як було раніше», - сказав Путін.

«У будь-якому випадку кінцева ціна для українських споживачів не повинна бути вищою, повинна бути на рівні сусідніх країн, таких як Польща», - заявив він.

Він нагадав, що 30 червня закінчується термін знижки на газ для України у другому кварталі. При цьому міністр енергетики Росії Олександр Новак повідомив, що РФ розглядає можливість поквартального надання знижки на російський газ для України.

«Газпром» надав Києву уявну знижку на газ – експертЗаступник директора НТЦ «Психея» поділився міркуваннями стосовно інформації про те, що знижка на газ для Києва може бути менше 30%.

9 червня в «Газпромі» заявили, що ціна газу для України без знижки в третьому кварталі складе 287,15 дол. за тисячу куб. м, в четвертому - 262,5 дол. за тис. куб м, питання знижки обговорюється.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: