Порошенко вже знайшов заміну Наливайченку

Читать на русском

Адміністрація Президента вже найближчим часом буде готова вирішити питання з призначенням нового глави Служби безпеки України.

Заступник глави Адміністрації президента України Андрій Таранов переконаний, що новий керівник СБУ буде в змозі забезпечити діяльність служби та належний контроль.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «УНІАН».

«Два заступника голови СБУ, які сьогодні були призначені – генерал Маліков і генерал Фролов. Це люди, які мають, по-перше, великий досвід здійснення заходів контррозвідувальних, антитерористичних у зоні АТО. Генерал Маліков особисто перебував в зоні АТО, починаючи з квітня минулого року, практично беззмінно, і має великий авторитет, великий досвід управління спецслужбою саме в зоні АТО», – заявив він.

Як повідомив Таранов, згідно з цим указом Президента України, управляти антитерористичним центром в зоні АТО буде один із заступників голови Служби безпеки. А антитерористичною операцією буде керувати начальник Генерального штабу.

На його думку, формування штату заступників, коли ще не призначено голову СБУ, не викликає подиву.

«Війна не може чекати моменту, коли буде призначений глава СБУ. Мені пропозиція не надходила. Голова СБУ призначається за поданням Президента і рішенням парламенту. Я дуже сподіваюся, що парламент ухвалить рішення про призначення голови СБУ. Я думаю, кандидатура визначена, і вона буде в змозі забезпечити контроль і діяльність СБУ», – вважає Андрій Таранов.

Нагадаємо, 18 червня український парламент відправив голову СБУ Валентина Наливайченка у відставку за поданням Петра Порошенка.

На звільнене місце практично відразу ж була призначена нова людина – виконувач обов'язків глави СБУ Василь Грицак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: