Цього року зарплата прокурорів може зрости до 15 тисяч – Сакварелідзе

Читать на русском
Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що вже цього року зарплата рядових прокурорів може зрости майже в 4 рази.

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що вже цього року зарплата рядових прокурорів може зрости майже в 4 рази.

Про це він повідомив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ, пише «Слово і Діло».

Сакварелідзе поскаржився, що його часто звинувачують у надмірній радикальності, нібито він хоче всіх розпустити і всіх звільнити.

«Це не так. Я хочу, щоб порядні працівники отримували адекватні зарплати. Якщо правильно провести перший етап реорганізації, то зарплата вже цього року може збільшитися на 150-250%. Зараз вона зовсім невелика: 3-4 тис. грн у рядового прокурора. Можна вийти на 12-15 тис. грн», – впевнений чиновник.

Він також повідомив, що цього року прокуратура буде намагатися «вписатися» в рамки бюджету. «Ні копійки зайвої просити не будемо. Але наступного року я буду битися до кінця, щоб для новообраних прокурорів і на місцевому рівні, і на вищому, зарплата була адекватною. Неможливо говорити про боротьбу з корупцією, не створивши нормальні фінансові умови», – зазначив заступник генпрокурора.

На питання, чи означає це, що ГПУ проситиме збільшити бюджет прокуратури на наступний рік, Сакварелідзе відповів: «Спочатку потрібно довести, що реформа почалася. Щоб чогось вимагати від громадськості і держави, потрібно показати реальні зміни. Будемо боротися за високі зарплати для прокурорів».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: