Бойовикам можуть «зливати» маршрути ОБСЄ – Тимчук

Читать на русском

Координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомляє, що обстріли бойовиків носять хаотичний характер, і припускає, що у терористів є дані про пересування патрулів ОБСЄ.

На Приморському напрямку бойовики вогнем зі стрілкового озброєння – АГС-17 і 82-мм мінометів – намагаються провокувати передові підрозділи сил АТО на використання важкого озброєння.

Про це на свої сторінці в Facebook повідомляє керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

За попередніми даними, вогонь ведеться у тому числі з «нейтральної смуги».

«Відзначається завдання подібних провокуючих ударів по позиціях українських військ безпосередньо перед прибуттям до передового краю інспекторів ОБСЄ, що наштовхує на припущення про наявність у терористів інформації про пересування патрулів СММ ОБСЄ», – зазначив він.

Також, Тимчук повідомляє, що в активних діях формувань «ДНР/ЛНР» не простежується єдиного задуму і спроб виконати завдання оперативно-тактичного рівня, відзначається лише прагнення бойовиків домогтися тактичних успіхів з ряду напрямків.

«У більшості випадків обстріли носять хаотичний характер і спрямовані на підтримання дестабілізації уздовж лінії розмежування сторін», – пише він.

Нагадаємо, представник ОБСЄ Хайді Тальявіні на переговорах в Мінську за підсумками останньої зустрічі заявила, що зустріч тристоронньої контактної групи в Мінську, а перед цим її робочих підгруп, була не дуже простою.

Як відомо, представник терористичної групи «ДНР» Денис Пушилін повідомив, що наступні зустрічі групи призначені на 7 і 21 липня.

І він, і представник терористичної групи «ЛНР» Владислав Дейнего звинуватили Україну в імітуванні виконання Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: