Садовий пішов у відставку, поступившись посадою опозиціонеру Вілкулу

Читать на русском

Мер міста Львова Андрій Садовий повідомив, що прийняв рішення про складання повноважень віце-президента Асоціації міст України (АМУ).

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про складання повноважень віце-президента Асоціації міст України (АМУ). Таким чином, главою Асоціації міст України до кінця 2015 року залишиться мер Кривого Рогу Юрій Вілкул.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНІАН».

Як повідомляється, учасники XI Українського муніципального форуму, який розпочався 22 червня в Одесі, прийняли рішення не проводити чергові вибори правління цієї організації всупереч власному статуту.

За продовження повноважень Юрія Вілкула проголосували 159 з 191 учасників конференції представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України.

Після такого рішення, Андрій Садовий заявив про складання повноважень віце-президента Асоціації. «На жаль, Асоціація міст України прийняла рішення не проводити чергові вибори глави і проголосувала за те, щоб залишити на цій посаді до кінця року мера Кривого Рогу Юрія Вілкула. Статут передбачає, що вибори правління Асоціації проводяться кожні два роки. Цей термін минув ще в грудні минулого року. Тому я вирішив скласти з себе повноваження віце-президента Асоціації. Сподіваюся, вдасться надати зовсім іншого значення цій організації вже після місцевих виборів», – написав Садовий.

«Комусь дуже хотілося, щоб під час змін до Конституції, децентралізації і наступних місцевих виборів голос Асоціації був тихим-тихим. Вітаю, це вдалося», – додав мер Львова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: