Міністр спорту закликав Шевченка подати у відставку

Читать на русском
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов закликав свого колегу, міністра екології Ігоря Шевченка подати заяву про відставку.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов вважає, що після того, як його колега, міністр екології Ігор Шевченко підтвердив факт користування літаком олігарха Онищенка у приватних цілях, він має подати у відставку.

Про це Жданов написав у себе в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Шевченко публічно визнав, що, як міністр, скористався літаком одного із олігархів у приватних цілях. У будь-якій країні Європейського союзу це би одразу призвело до відставки такого високопосадовця. І я особисто закликаю Ігоря Шевченка саме до такого мужнього та відповідального кроку», – заявив очільник Мінмолодьспорту.

За його словами, питання навіть не у можливій корупційній складовій перельоту. «Цього вчинку вимагають європейські політичні традиції та стандарти політичної культури і моралі, до яких ми прагнемо. Це ті цінності, за які ми всі стояли на Майдані», – зазначив Жданов.

Водночас він підкреслив, що війна та різноманітні «розбірки» всередині уряду країни, яка воює – «найкращий подарунок окупантам та нашим ворогам». «Тому, якщо один із міністрів починає публічно критикувати діяльність Кабміну, то він спершу має подати у відставку. І лише після цього отримає право на відповідну критику», – переконаний Жданов.

Як відомо, Кабінет міністрів розпорядився провести перевірку факту перельоту міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка з Ніцци до Києва на літаку депутата і газового магната Олександра Онищенка на предмет корупції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: