Слідом за бронеавтомобілями, США передали Україні швидкісні катери

Читать на русском
Сполучені Штати Америки передали Україні п'ять швидкісних катерів «Willard» Sea Force 730 (7-метрові) та Sea Force 11M (11-метрові).

Сполучені Штати Америки передали Україні п'ять швидкісних катерів «Willard» Sea Force 730 (7-метровий) та Sea Force 11M (11-метрові).

Про це повідомив редактор «Українського мілітарного порталу» Тарас Чмут, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Думская».

Чотири катери дістануться спецпідрозділам ВМСУ в Одесі та Очакові, а один семиметровий передадуть пошуково-рятувальній службі флоту.

За його словами, ціна одного 11-метрового катера складає близько 850 тисяч доларів США. Семиметровий коштує приблизно 350 тисяч (ціна залежить від комплектації та умов контракту). «Комплектація катерів шикарна – на кожному стоїть навігаційна РЛС Furuno. Є верстати під 7,62-мм кулемети, що вкрай важливо для спецназу. Також з ними в комплекті йдуть витратні матеріали, запчастини та інструменти, а також гарантійне сервісне обслуговування від виробника! Крім того, американці два тижні готують тих, хто буде їх обслуговувати і експлуатувати, що значно зменшить шанси «вбити» таку важливу техніку», – повідомив Чмут.

Сполучені Штати Америки передали Україні п'ять швидкісних катерів «Willard» Sea Force 730 (7-метрові) та Sea Force 11M (11-метрові).

«Для чого потрібні ці катери? Частинам спецназу – для тихої і швидкої доставки груп у певний район, для патрулювання баз, місць дислокації, портів, рейдів, для протидиверсійної оборони, у якості доглядових для перевірки плавзасобів. Пошуково-рятувальним підрозділам – для швидкого пошуку на воді. ВМСУ потребують десятків таких катерів. Будемо сподіватися, що допомога союзників цим не обмежиться», – додав журналіст.

Нагадаємо, наприкінці березня в Україну прибули перші 10 американських броньованих автомобілів HMMWV. Всього ж мають надійти 230 американських бронеавтомобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: