Агентство з питань Донбасу має запрацювати вже цього місяця – Геращенко

Читать на русском
Нардеп від «БПП» Ірина Геращенко вимагатиме від уряду виконати свою обіцянку і запустити в червні Держагентство з питань Донбасу.

Уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, нардеп від «БПП» Ірина Геращенко вимагає від уряду виконати свою обіцянку і запустити в червні Держагентство з питань Донбасу.

Про це вона написала у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Геращенко нагадала, що ще в листопаді минулого року парламент ухвалив закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», який, фактично, вимагав від Кабміну протягом півроку затвердити комплексні державні цільові програми з підтримки та соціальної адаптації переселенців.

«Такої програми і досі немає. Як і агенціі з питань Донбасу, попри обіцянки, що це буде створено ще у травні. Направила відповідні запити до уряду і вимагатиму, щоб у червні запрацювало агентство як координуючий орган, у т. ч. у вирішенні проблем переселенців», – заявила депутат.

Як відомо, згідно з урядовими положенням, Державне агентство повинне займатися відновленням зруйнованих об'єктів, інфраструктури Донецької і Луганської областей, а також займатися справами біженців з Донбасу і з Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: