Гонтарева обіцяє зростання банківської системи вже наступного року

Читать на русском
Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва заявила, що вже наступного року в Україні настане етап сталого розвитку та зростання банківської системи.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що вже наступного року в Україні настане етап сталого розвитку та зростання банківської системи.

Про це повідомила прес-служба регулятора, передає «Слово і Діло».

«Також ми плануємо вийти на тренд поступового розвитку ринків капіталу, зростання активів усього фінансового сектору, нарощення внутрішніх та зовнішніх інвестицій», – розповіла Гонтарева про плани на наступний рік.

Водночас, за її словами, для цього потрібна поступова відміна адміністративних обмежень. Крім того, з МВФ вже узгоджений графік і умови поступової лібералізації як на валютному ринку, так і на ринку депозитів.

Гонтарева також констатувала, що на сьогоднішній день Україна як ніколи потребує інвестиційних ресурсів, однак поряд з економічною вигодою, інвестора насамперед цікавить захищеність його інтересів і стабільність.

«Тому сьогодні на порядку денному стоять питання: посилення захисту прав кредиторів, удосконалення процедур банкротства акціонерних товариств (у тому числі банків і їхніх боржників), подальше врегулювання процедур капіталізації та реструктуризації банків, посилення захищеності вкладників-фізичних осіб», – цитує главу НБУ прес-служба регулятора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: