Відправити Наливайченка у відставку Порошенку допоможе «Воля народу» – експерт

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

«Самопоміч» та «Радикальна партія» можуть не підтримати голосування за відставку Наливайченка, але в таких випадках, як правило, Президенту допомагають інші депутатські групи.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційному пакету реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи ймовірність того, що для відставки Наливайченка не знайдеться достатньої кількості голосів.

«Відкритий конфлікт по лінії прокуратури-СБУ зараз зовсім неприпустимий і негативно вплине на розслідування всіх справ. Зважаючи на наявну систему, ймовірність відставки Наливайченко достатньо велика. «Самопоміч» та «Радикальна партія» можуть не підтримати це рішення, але ті голоси, які не дадуть ці фракції, зможуть дати інші», – розповідає експерт.

На його переконання, як показує практика, депутатські групи «Відродження» та «Воля народу», як правило, за потреби дуже активно співпрацюють з Президентом.

«Тому відставка Наливайченка відбудеться. Якщо навіть на початковому етапі не буде вистачати голосів, підуть іншим шляхом. Наливайченко запропонують рівнозначну посаду. Вже зараз є інформація, що йому пропонують посаду віце-прем'єра з питань європейської інтеграції. Для нього як для дипломата це може бути цікаво й цілком прийнятно. Але цей конфлікт буде точно знятий, бо протистояння між СБУ та Генпрокуратурою призведе до колапсу правоохоронної системи», – пояснює Ярослав Юрчишин.

Валентин НаливайченкоНародний депутат України

Нагадаємо, що ще в понеділок увечері Президент України Петро Порошенко брав участь у засіданні парламентської фракції свого імені. Анонімне джерело з «БПП» за підсумками цієї зустрічі повідомив, що рішення про відставку глави СБУ Валентина Наливайченка вже прийнято.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: