Сьогодні в Україні стартувала шоста хвиля мобілізації

Читать на русском
18 червня в Україні розпочалася чергова – вже шоста – хвиля мобілізації, про плани проведення якої стало відомо ще наприкінці 2014 року.

У четвер, 18 червня, в Україні розпочалася чергова – шоста – хвиля мобілізації, викликана напруженою ситуацією на сході країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Чергова хвиля призову триватиме 60 днів і охопить 50 тисяч осіб, повідомив раніше військовий прокурор України Анатолій Матіос, хоча Генеральний штаб ЗСУ відмовляється розголошувати офіційну кількість призовників. «Кількісні та якісні показники, а також порядок проведення черг мобілізації є показниками мобілізаційного плану і являють собою інформацію з обмеженим доступом», – зазначили там.

При цьому, принципових відмінностей від попередніх хвиль мобілізації не буде, відзначають в Генштабі: як і раніше, потрібні розвідники, танкісти, артилеристи, зв'язківці, сапери, механіки-водії та водії.

Уникнути призову зможуть ті, хто не пройшов медкомісію або ж має право на відстрочку.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації Президента повідомляли, що під чергову хвилю призову на військову службу потраплять насамперед люди з конкретними, найбільш затребуваними на фронті спеціальностями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: