Заявами про взяття Лівобережжя Геращенко провокує істерику в суспільстві – експерт

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Оперативно-стратегічна операція вкладається не в ті часові рамки, які може собі уявити радник глави МВД Антон Геращенко.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи заяву Антона Геращенка про те, що Генеральний штаб Росії розробляв план операції із захоплення території всієї Лівобережної України з межею зони окупації по Дніпру.

«Плани проведення операцій існують і розробляються заздалегідь. Проте, крім планів, потрібно мати ще можливості розгорнути такий наступ і розуміти всі наслідки такої активності. Одна справа вести напівмахновські дії в окремих районах Луганська й Донецька, а зовсім інша – розгортати оперативно-стратегічні операції із залученням інших родів військ та збройних сил», – розповідає експерт.

За його словами, від створення такого плану до його реалізації – велика відстань. Це технічно неможливо.

«Для створення та проведення стратегічної операції потрібна підготовка – щонайменше рік чи два, зосередження ресурсів на кордонах та розгортання управління. Щоб провести таку операцію, потрібно зосередити на кордонах з Україною 200-300 тисяч військових. Цих ознак сьогодні немає. Тому сказати, що в найближчий час це можливо – або істерика, або безвідповідальне ставлення до людей. Згадаймо план «Барбароса». Він був розроблений в 39-му році, але завершений лише в 40-му. Оперативно-стратегічна операція вкладається не в ті часові рамки, які може собі уявити Геращенко», – пояснює спеціаліст.

Зазначимо, Президент України Петро Порошенко впевнений, що після того, як гібридна війна на сході України не принесла Кремлю бажаного результату, росіяни вдадуться до іншої тактики – підривання стабільності всередині нашої країни.

Нагадаємо, в Європарламенті застерігають про створення суходільного кордону через територію України, що поєднуватиме РФ та Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: