На Порошенка тиснуть, щоб він звільнив Наливайченка – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Україна чекає боротьби з корупцією, але як тільки ця боротьба починається, ми відразу ж робимо крок назад.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи вірогідність відставки глави СБУ Валентина Наливайченка.

«У парламенті не знайдеться достатньої кількості голосів за його відставку. Єдиний варіант відставки Наливайченка – він сам піде зі своєї посади. Що стосується пропозиції призначити його в Службу зовнішньої розвідки, то ця посада – не його рівня. На таке різке зниження він навряд чи погодиться. Україна чекає боротьби з корупцією, але як тільки ця боротьба починається, ми відразу ж робимо крок назад. Наливайченко почав цю боротьбу, але зараз всіма способами через Президента на нього починають тиснути», – розповідає політолог.

За його словами, є люди, які були замішані в історії з нафтобазою, прокуратурою, спецслужбами і вони намагаються впливати через Порошенка на Наливайченка. Подібні випадки були в Італії та Франції в процесі боротьби з корупціонерами.

«Президент повинен стати на бік Наливайченка, а не корупціонерів. Наливайченко принципово демонструє, що він незалежний глава спецслужби України. Захід з великим інтересом зараз буде відслідковувати цю історію з главою СБУ. І як його відставка позначиться на міжнародному іміджі? Крім того, для Путіна це новий доказ несамостійності України», – вважає Віктор Небоженко.

Валентин НаливайченкоНародний депутат України

Відзначимо, що за деякою інформацією, увечері в понеділок, 15 червня, Президент України Петро Порошенко брав участь у засіданні парламентської фракції свого імені. Анонімне джерело з «БПП» за підсумками цієї зустрічі повідомило, що рішення про відставку глави СБУ Валентина Наливайченка вже прийнято.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: