Максимальний хабар в Україні становить понад 13 мільйонів – Шокін

Читать на русском
Шокін розповів, що середній розмір хабара, який виявляють правоохоронці, становить близько 43 тис. грн, а максимальний – 13,2 млн грн.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін розповів, що середній розмір хабара, який виявляють правоохоронці, становить близько 43 тис. грн, а максимальний – 13,2 млн грн.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Голос України», пише «Слово і Діло».

В цілому ж, правоохоронними органами було викрито 725 корупційних правопорушень. «Під час розслідування 189 чиновників відсторонені від виконання повноважень. До судів з обвинувальними актами направлено 460 виробництв по 541 людині», – розповів генпрокурор.

Він також уточнив, що всього судами винесено обвинувальні вироки щодо 139 чиновників-корупціонерів. «Зокрема, до п'яти років позбавлення волі засуджено керівника і члена інспекційної групи Нацкомфінпослуг, які отримали 15 тис. дол. США за неправомірне вирішення питання», – додав Шокін.

Крім того, за словами Шокіна, Генеральна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем та розтрати грошових коштів на суму понад 127 млн грн посадовими особами низки комунальних підприємств Харківської міськради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: