Діти переселенців та учасників АТО отримають гарантовані місця в санаторіях – Мінсоцполітики

Читать на русском
В Міністерстві соціальної політики обіцяють протягом літа оздоровити 1,8 млн дітей, перевагу надаватимуть дітям переселенців та учасників антитерористичної операції.
Фото: kievvlast.com.ua

Протягом літа 2015 року в Міністерстві соціальної політики планують оздоровити 1,8 млн дітей.

Про це на відкритті першої зміни МДЦ «Артек» у Пущі-Водиці, що під Києвом, заявив директор Департаменту оздоровлення Мінсоцполітики Іван Хохленков, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Ми зобов'язуємося оздоровити цього року 1,8 млн дітей. Працюватимуть 54 заклади оздоровлення та 11 тис. закладів відпочинку. У першу чергу будемо оздоровлювати дітей учасників АТО і переселенців зі Сходу», – заявив чиновник.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий заявив, що кожна дитина учасника АТО отримає по 2,8 тис. грн на оздоровленняСказано 18 травня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Усього ж в Україні наразі нараховується більше 4 мільйонів школярів, кажуть у відомстві, однак оздоровити державним коштом можна буде тільки менше половини з них. Частково причиною тому є втрата 125 оздоровчих закладів на окупованих територіях, здебільшого – в Криму. Набільш відчутною втратою став Міжнародний дитячий центр «Артек», адміністрація якого поновила свою роботу на материковій частині України. Зокрема, минулого року в Івано-Франківській області вже запрацював табір «Артек-Карпати».

Разом з тим, попри запевнення політиків, джерела «Слова і Діла» вказують на те, що в низці регіонів існує серйозна проблема з оздоровленням дітей, у тому числі – дітей військовослужбовців-учасників антитерористичної операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: