Сьогодні очікуються суттєві перестановки в спецслужбах України

Читать на русском
Під час фактичної війни на сході країни в столиці точаться запеклі «кадрові бої» навколо посад у керівництві спецслужб. Вже майже напевно можна стверджувати, що главу СБУ змістять і йому нібито вже підібрали іншу посаду.
Фото: Владислав Содель

Увечері в понеділок, 15 червня, Президент України Петро Порошенко брав участь у засіданні парламентської фракції свого імені. Анонімне джерело з «БПП» за підсумками цієї зустрічі повідомило «Апострофу», що рішення про відставку голови СБУ Валентина Наливайченка вже прийняте.

Напередодні «Слово і Діло» писало про те, що, за словами нардепа від «БПП» Сергія Лещенка, це відбудеться в рамках «зачистки влади від людей Фірташа». Нібито таку високу посаду Наливайченко обійняв за квотою партії київського мера «УДАР».

Про відкрите протистояння СБУ та ГПУ в понеділок активно писали всі ЗМІ, однак справжня причина відставки, як запевняє нардеп Лещенко, полягає в тому, що Президент не міг не зробити крок у відповідь після заяв Дмитра Фірташа в суді Відня, з яких випливало, що Порошенко є по суті ставлеником опального олігарха.

Вже згадане анонімне джерело з президентської фракції заявило про бажання глави держави призначити відставленого голову СБУ керівником Служби зовнішньої розвідки. Водночас лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко називає з посиланням на достовірні джерела наступника Валентина Наливайченка: новим головою СБУ повинен стати нинішній заступник Наливайченка, керівник Антитерористичного центру Василь Грицак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: