Під час пожежі глава Мінекології таки був у Ніцці – Ляшко

Читать на русском
В той час, як під Києвом була масштабна пожежа на нафтобазі «БРСМ», міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко перебував у Ніцці, хоча й не отримав на це дозволу глави уряду.

Докази того, що міністр екології насправді перебував 8 червня на Лазурному узбережжі Франції, коли під Києвом буяла пожежа на нафтобазі є у лідера фракції «Радикальної партії» Олега Ляшка. Про це з посиланням на «Українську правду» повідомляє «Слово і Діло».

Виступаючи з трибуни Верховної Ради головний радикал заявив: «Коли я вчора зробив цю заяву, пан Шевченко сказав, що я брешу. Ну що ж, наводжу факти: 06.06.2015 пан Шевченко вилетів із аеропорту «Жуляни» на Дрезден приватним літаком, зареєстрованим у Туреччині, за дипломатичним паспортом. Повернувся до України 8-го числа приватним літаком, але повернувся до «Жулян» із Ніцци вже іншим літаком. Його номер PHARO. Власник цього літака наш колега, народний депутат Онищенко».

Ляшко запитав у Олександра Онищенка: чому це міністр екології літає на його приватному літаку? Лідера фракції «Радикальної партії» вимагає від генпрокурора «порушити кримінальне провадження за фактом вчинення корупційного діяння міністром екології». Привід вбачати корупцію у Ляшка такий: «Хто не знає, народний депутат Онищенко причетний до газовидобувної сфери», а це сфера відповідальності міністра екології. Отже, вважає Олег Ляшко, йдеться про прямий корупційний зв’язок між міністром Шевченком та нардепом Онищенком.

Про зв'язки міністра та депутата відомо давно, зокрема, в пресі неодноразово з'являлася інформація про те, що начебто за величезну винагороду Онищенко домовився із фракцією «Батьківщини», аби за її квотою до уряду призначили міністром екології та природних ресурсів саме Ігоря Шевченка. Олег Ляшко вимагає від уряду звільнити цього міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: