З’ясування стосунків між ГПУ і СБУ для чиновників важливіше інтересів України – експерт

Читать на русском
Богдан Яременко

В цій ситуації всі сторони конфлікту продемонстрували, що інтереси України і справи, якими вони займаються, цікавлять їх в останню чергу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український дипломат, голова правління моніторингової групи «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, аналізуючи кадрові звільнення в СБУ та рішення Президента заборонити відрядження Наливайченка до Вашингтону.

«Глава СБУ діяв цілковито в межах власних повноважень, здійснюючи кадрові перестановки. Чи були звільнені посадовці ефективними? Думаю, що ні, як, зрештою, і вся система боротьби з корупцією. Дивує лише, що неефективні з точки зору керівника СБУ керівники не отримують доган, не звільняються, не понижуються за посадами, а, як це було заявлено, просто отримують нові призначення», – розповідає Яременко.

За його словами, лише час покаже, чи будуть ефективними новопризначені службовці.

«Бажання керівника СБУ виглядати ефективним через заяви у ЗМІ і небажання Генеральної прокуратури України та Адміністрації Президента дозволити публічну критику на адресу Генпрокуратури стали причиною скандалу зі скасуванням відрядження Валентина Наливайченка до США. Традиційно, усі учасники конфлікту продемонстрували, що інтереси України і справи, якими вони займаються, цікавлять їх в останню чергу», – вважає дипломат.

Зазначимо, що ще минулого року очільник СБУ Валентин Наливайченко пообіцяв, що під люстрацію підпаде 20% офіцерського складу СБУ.

Валентин НаливайченкоНародний депутат України

Відомо, що глава спецслужби отримав відмову Адміністрації Президента України у візиті до США 16-17 червня, в ході якого Наливайченко планував представити комітетам Конгресу США докази військової агресії Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: