Експерт: об'єднання Симоненка та Вітренко в «Ліву опозицію» – план Кремля

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Робота на знищення української державності закладена у лідера КПУ Петра Симоненка в його комуністичній ментальності.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи інформацію про утворення політичного обєднання «Ліва опозиція» у складі лідера КПУ Петра Симоненка та лідера прогресивних соціалістів Наталії Вітренко.

«Ліва опозиція – це намагання колишніх політсил у будь-який спосіб забезпечити собі політичне майбутнє. Питання тільки в тому, чи є у них політичне майбутнє? Вони вже настільки довго експлуатували ліві ідеї, що навряд чи варто чекати якихось слушних пропозицій. Симоненко ніяк не може відійти від бажання попрацювати на знищення української держави, тому що у нього це закладено в його комуністичній ментальності. За великим рахунком, він уже міг би відпочивати у своєму маєтку в Іспанії, але він сам ще бажає демонструвати свою значимість», – розповідає політолог.

За його словами, не варто забувати про місце та роль Росії в тому, щоб утворити в Україні обєднання «Ліва опозиція». Зацікавленість РФ у цьому безперечно присутня.

«Такий союз може бути спланованою стратегією РФ. Симоненко підпорядкований лідеру КПРФ. Росія запускає чергову політичну хвилю в Україні, сподіваючись, що люди, незадоволені реформами без реформ, котрі проходять в Україні, у відчаї стануть на бік «Лівої опозиції». Діяльність фракції буде побудована на обіцянках про високі зарплати, пенсії, соціальні гарантії та мир в Україні», – пояснює експерт.

28 березня 2015 року в Москві на з'їзді КПРФ глава КПУ Петро Симоненко був нагороджений медаллю і обраний до президії пленуму цієї російської партії.

У свою чергу, народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що готує депутатське звернення в СБУ і ГПУ з вимогою заарештувати Петра Симоненка як агента держави-агресора.

Відзначимо, що міністр юстіції Павло Петренко пообіцяв, що Мінюст ініціює питання перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України про перевірку діяльності суддів Окружного адміністративного суду Києва, які самоусунулися від розгляду справи про заборону Комуністичної партії України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: