Експерт: ГПУ «воює» з СБУ через те, що посада Наливайченка – це квота «УДАРу»

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Доказом кришування корупції є статки керівників МВС, Генпрокуратури та СБУ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи заяву заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе про те, що протистояння між СБУ та Генпрокуратурою немає.

«Протистояння між цими двома структурами відбувались завжди і в інших країнах світу, і в Україні в тому числі. Правоохоронні органи в Україні усі останні роки займалися не стільки боротьбою з корупцією, скільки її кришуванням. Корупційні схеми були і в СБУ, і в Генпрокуратурі, і в МВС. Доказом цьому є статки керівництва цих відомств, про які ми зараз дізнаємося. Інше питання: чому саме зараз відбувається загострення та перенесення в публічний простір? Насправді, це дивна ситуація, тому що і СБУ, і Генпрокуратура знаходяться під впливом Президента», – розповідає Таран.

За його словами, можливо, протистояння Генпрокуратури та СБУ пов'язане з тим, що Наливайченко йшов по квоті від партії «УДАР», тобто це не стовідсотково людина Президента.

«Однозначно війна між СБУ та Генпрокуратурою сьогодні є. Чим це закінчиться, буде залежати від Президента. Наразі Наливайченко фактично звинуватив колишнього генпрокурора Ярему в кришуванні корупційних схем», – вважає Віктор Таран.

13 червня радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в Facebook зазначив, що Наливайченко отримав відмову Адміністрації Президента України щодо його запланованого на 16-17 червня візиту до США.

Зазначимо, що Наливайченко отримав повістку від слідчого Генпрокуратури, яка таким чином реагує на заяву голови СБУ під час останнього засідання Кабінету міністрів щодо причетності колишнього керівництва ГПУ до пожежі на базі «БРСМ- Нафта».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: