Симоненко придумав, як оминути заборону Компартії

Читать на русском
Головний комуніст України Петро Симоненко уклав політичний «шлюб» з лідером прогресивних соціалістів – Наталією Вітренко. Загалом же, до політичного об’єднання «Ліва опозиція», крім КПУ та ПСПУ, увійшли ще три ліві партії та 13 громадських організацій.

Під загрозою заборони Комуністичної партії, ініційованої Міністерством юстиції, головний комуніст України Петро Симоненко уклав політичний «шлюб» з лідером прогресивних соціалістів – Наталією Вітренко. Загалом же, до політичного об’єднання «Ліва опозиція», крім КПУ та ПСПУ, увійшли ще три ліві партії та 13 громадських організацій.

Таким чином, як зазначають експерти, створення «Лівої опозиції» дозволить комуністам оминути заборону Компартії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Між тим, представники новоствореного лівого об’єднання вже навіть визначили головні пріоритети, серед яких – зупинення бойових дій на Донбасі, налагодження добросусідських відносин із Росією та збереження нейтрального статусу України.

Цікаво також, що в установчому маніфесті «Лівої опозиції» Революцію Гідності названо «державним переворотом», який призвів до втрати Україною економічної та політичної незалежності. Крім того, на переконання авторів документа, внутрішню і зовнішню політику України «визначають Сполучені Штати Америки, міжнародні фінансові олігархії».

Незважаючи на гучні заяви цього об’єднання щодо різкого неприйняття дій теперішньої влади, його діяльність становитиме проблему насамперед для «Опозиційного блоку», адже на майбутніх виборах вони боротимуться за один і той самий електорат. З огляду на це, діяльність «Лівої опозиції» опосередковано сприятиме чинній владі, вважають політологи.

«Там «Опозиційний блок», тут «Ліва опозиція». Така суцільна опозиційність, з одного боку, це логічно з огляду на економічну ситуацію, а з іншого – виборець може плутатися... Я б навіть не виключав, що влада цей політичний шлюб підштовхнула», – зазначив політичний експерт Євген Магда.

Крім того, створення «Лівої опозиції» дозволить комуністам оминути заборону КПУ, яку вже більше року особисто лобіює міністр юстиції Павло Петренко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: