ЗМІ: «прогодувати» ДНР коштує Росії понад 4 млрд рублів щомісяця

Читать на русском
Російські журналісти стверджують, що витрати Кремля на утримання населення тільки однієї самопроголошеної Донецької народної республіки – близько 4 млрд рублів на місяць.
Фото: glavpost.com

Витрати російської влади на утримання населення тільки однієї самопроголошеної Донецької народної республіки становлять 4 мільярди рублів на місяць.

Про це, посилаючись на власні джерела, в авторському матеріалі пише журналістка російського журналу Slon Наталя Телегіна, передає «Слово і Діло».

«Джерела Slon дружно кивають на Кремль. За їх даними, Росія щомісяця ввозить в одну тільки ДНР до 4 млрд рублів (близько 1,5 млрд грн – Ред.) готівкою (банківської системи там немає). І це лише «громадянські» витрати, а є ще гуманітарна допомога і, можливо, військові витрати», – зазначається у статті.

При цьому авторка матеріалу нагадує, що Україна фактично відмовилась фінансувати самопроголошені республіки, а найбільші підприємства Донбасу, щоб уберегтися від санкцій та не бути звинуваченими у фінансуванні тероризму, продовжують сплачувати податки до Бюджету України.

«Офіційна позиція всіх компаній Ріната Ахметова, що опинилися в невизнаних республіках, – не платити місцеві податки, щоб не бути звинуваченими у фінансуванні сепаратистів. Основний ринок збуту для «Метінвесту», який приніс 35% виручки в першому кварталі 2015 року, – це Європа, і холдинг дуже боїться потрапити під санкції», – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, 3 червня депутат від «Народного фронту» Сергій Висоцький заявив про реєстрацію законопроекту про повну товарну блокаду окупованих територій, яка передбачає допуск на неконтрольовані української владою території виключно гуманітарних вантажів і повну заборону на ввезення чи вивезення будь-яких інших товарів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: