Замість поїздки у США Наливайченко даватиме покази в Генпрокуратурі

Читать на русском
Голову Служби безпеки України викликають на допит до Генпрокуратури у справі колишнього керівництва ГПУ щодо нафтобази «БРСМ-Нафта», що досі палає під Києвом.
Фото: telegraf.com.ua

Голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка викликають у Генеральну прокуратуру України на допит у справі щодо причетності колишнього керівництва ГПУ до палаючої під Києвом нафтобази БРСМ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник Наливайченка Маркіян Лубківський, передає «Слово і Діло».

Через це заплановану головою СБУ поїздка у США, метою якої було надання представникам США доказів російської агресії проти України, скасовано.

«Змушений повідомити, що анонсована і очікувана презентація Головою Служби Безпеки України Валентином Наливайченком у Вашингтоні 16-17 червня ц. р. американській політичній та експертній еліті доказів збройної російської агресії проти України не відбудеться… Натомість, він одержав повістку від слідчого Генпрокуратури, яка таким чином (!) реагує на заяву Голови СБУ під час останнього засідання Кабінету міністрів щодо причетності колишнього керівництва ГПУ до палаючої нафтоналивної бази БРСМ», – зазначив Лубківський.

Радник голови СБУ підозрює, що таким чином в Адміністрації Президента й ГПУ намагаються завадити американсько-українській співпраці у сфері безпеки.

Нагадаємо, 12 червня у Службі безпеки України повідомили, що власником палаючої нафтобази під Васильковом є колишній міністр енергетики України Едуард Ставицький.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: