Рівно рік тому Маріуполь звільнили від окупантів ДНР

Читать на русском
13 червня 2014 року в Маріуполі була проведена операція із зачистки міста від бойовиків самопроголошеної «народної республіки».

Рівно рік тому, 13 червня 2014 року в Маріуполі була проведена операція із зачистки міста від бойовиків самопроголошеної ДНР.

Тоді міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що силовики й добровольці провели активну фазу антитерористичної операції, ліквідувавши укріпрайони ДНР, нагадує «Слово і Діло».

«Йде планова операція з ліквідації укріпрайону терористів ДНР на чолі з кримінальним авторитетом по кличці Чечен. Район проведення операції в центрі Маріуполя оточений. В операції беруть участь підрозділи Національної гвардії України, спецпідрозділи МВС «Азов» і «Дніпро-1». Блок-пости навколо Маріуполя забезпечують збройні сили», – написав тоді Арсен Аваков.

Того ж дня новообраний Президент України Петро Порошенко розпорядився перенести до Маріуполя Донецьку обласну адміністрацію, яку на той момент очолював бізнесмен Сергій Тарута. Пізніше мер міста Юрій Хотлубей пообіцяв, що більше не допустить захоплення столиці Приазов'я сепаратистами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: