В Міноборони оприлюднили нові умови отримання статусу учасника бойових дій

Читать на русском
В Міністерстві оборони України обіцяють, що надання статусу учасника бойових дій тепер відбуватиметься за фактом отримання поранення – й безпосередньо в зоні АТО, а не після повернення з неї.
Фото: ukr-space.com

В Міністерстві оборони України планують спростити умови отримання статусу учасника бойових дій для військовослужбовців, що беруть участь в антитерористичній операції.

Про це на брифінгу повідомила речник МОУ Оксана Гаврилюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, Міністерство планує внести зміни до законодавства України, закріпивши в ньому положення про отримання бійцями статусу учасників бойових дій за фактом отримання ними поранень. Також у МОУ пропонують видавати відповідний статус уже в зоні проведення АТО, а не після повернення з неї.

«Оборонним відомством ініціюються зміни до законодавства, аби боєць, який отримав поранення, автоматично отримував статус учасника бойових дій. Також статус можна буде отримати вже під час перебування в зоні проведення антитерористичної операції, а не після повернення звідти», – розповіла Гаврилюк.

До того ж, для прискорення процедури отримання статусу УБД у відомстві буде створено низку комісій, що працюватимуть при самому Міністерстві, Генштабі, військкоматах і командуваннях видів ЗСУ. Наразі відповідний статус уже отримали 53 тисячі людей.

Нагадаємо, 11 червня під час робочого візиту до Донецької області Президент України Петро Порошенко пояснив, що Мінські угоди, які забезпечили затишшя на лінії фронту на Донбасі, потрібні були Україні для відновлення боєздатності армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: