Інтерпол: втікача Шуляка Україна переслідує з політичних мотивів – ГПУ

Читать на русском
Колишнього командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка не будуть розшукувати по лінії Інтерполу начебто через ознаки його політичного переслідування на батьківщині.

Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук генерал-лейтенанта Шуляка. Про це заявив начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк. Він також заперечив можливість застосування до генерала-втікача закону про заочне правосуддя. Зокрема, Горбатюк сказав: «Закон про заочне правосуддя може бути застосований у разі, якщо особа оголошена у міжнародний розшук Інтерполом. А Шуляка відмовились оголошувати у міжнародний розшук».

Голова Центру запобігання та протидії корупції Володимир Мартиненко так прокоментував «Слову і Ділу» рішення Інтерполу: «Викликає великий подив вибірковість підходу такої поважної організації. Виявляється цього разу доказів для розшуку недостатньо. Що це: рука Росії, прояв міжнародної корупції?». На думку експерта, з'являється суспільна потреба на створення якогось практичного аналогу Інтерполу, «який би розшукував і, мабуть, карав би злочинців, які фігурують у справі про розстріл Небесної Сотні та переховуються від слідства по всьому світу».

Слідство інкримінує Станіславу Шуляку дезертирство. Горбатюк повідомив обставини справи: «Слідство встановило, що командувач відбув начебто у відрядження (21 лютого 2014 року - Ред.), однак після цього до жодної із частин військового округу не прибув і на місце несення служби не повернувся. Це відрядження відбулося за його усним повідомленням, наказу міністра внутрішніх справ не було».

Перед тим Генпрокуратура робила повідомлення щодо перевищення Шуляком службових повноважень, яке полягало в організації незаконної протидії протестним акціям у період подій на Майдані, яке було вручено ще у квітні 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: