Децентралізація буде закладена в Конституцію найближчим часом, сподівається Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розраховує, що зміни до Конституції в питанні децентралізації влади будуть прийняті вже в найближчі тижні.

«Вже в найближчі тижні ми, не виключено, проголосуємо в першому читанні зміни до Конституції, підготовлені Конституційною комісією, створеною моїм указом, відповідно до яких Київ поступиться значною частиною влади на користь місцевих громад», – про це заявив Президент на зборах активу Донецької області в Маріуполі.

Петро Порошенко заявив, що бюджетна децентралізація в країні вже працює. В той же час, на його думку, «левова частка» повноважень повинна бути передана на місця внаслідок майбутніх змін до Основного Закону, цитує слова Порошенка «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Однак «жодних федералізацій» не буде, запевняє Глава держави. На його думку, питання зовнішньої політики, оборони, цілісності держави, статус унітарної держави «є ключовим елементом нашої Конституції».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: