ВР не можна відкладати прийняття закону про місцеві вибори – Магера

Читать на русском
Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявляє, що парламент не повинен відкладати прийняття нового закону про місцеві вибори на липень.

«Я би просив все-таки не відкладати прийняття рішення на липень. Я розумію, що є графік засідань Верховної Ради України. Але разом з тим регламент передбачає можливість скликання додаткових засідань, якщо для цього є необхідність. Я думаю, що для прийняття закону в цілому з такого важливого питання це можна зробити», – сказав Магера під час круглого столу щодо реформування виборчої системи України в середу в Києві. Про це з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна» повідомляє «Слово і Діло».

Заступник голови Центрвиборчкому зазначив, що «не потрібно впадати в крайнощі з приводу того, яка виборча система краща – пропорційна, мажоритарна чи змішана». За його словами, ідеальних систем взагалі не існує, а зловживання і корупція бувають і в пропорційній системі: «Ідеальної системи немає. Важливо, щоб вона була конституційною».

На тому ж заході лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що її політсила пропонує створити єдиний документ на базі 4 існуючих законопроектів про місцеві вибори. Виробити його пропонується шляхом дискусії та прийняття консолідованого рішення з громадянським суспільством, з усіма партіями. На думку Тимошенко, в узгодженому законопроекті не повинно бути місця мажоритарній системі і там повинна бути закріплена норма про пропорційну систему за відкритими списками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: