В МВФ уже думають, що Україна може обійтися й без реструктуризації держборгу

Читать на русском
В Міжнародному валютному фонді розмірковують над продовженням співпраці з Україною, незважаючи на її невдалі спроби реструктуризувати свій державний борг.
Фото: Сегодня

Міжнародний валютний фонд планує й надалі фінансово підтримувати Україну, незважаючи на те, що їй поки що не вдалося домовитися з кредиторами щодо реструктуризації свого зовнішнього державного боргу.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, такий висновок випливає із заяв першого заступника директора-розпорядника Фонду Девіда Ліптона. За його словами, правила МВФ не забороняють організації кредитувати країни, які не виконують свої зобов'язання перед приватними кредиторами – за умови, якщо вони при цьому не припиняють обслуговувати свій борг перед самим Фондом.

«Ми очікуємо, що Україна буде продовжувати домагатися підписання угоди на будь-яких умовах, які будуть відповідати критеріям МВФ», – сказав під час свого виступу у Вашингтоні Ліптон.

Між тим, раніше досягнення Україною порозуміння з власниками її боргових облігацій називалося в МВФ однією з умов для виділення нашій країні літнього траншу кредиту з пакету міжнародної фінансової допомоги.

Одним із ключових боргових зобов'язань Києва, переговори щодо реструктуризації якого веде міністр фінансів України Наталія Яресько, є 3 млрд дол. російського кредиту.

Додамо також, що наразі і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, і міністр фінансів Наталія Яресько перебувають з робочим візитом у США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: