Випускник повинен знати державну мову і англійську – Квіт

Читать на русском
Особливу увагу влади міністр науки і освіти України обіцяє англійській мові. У приклад українцям міністр наводить Естонію.
Фото: http://zak.depo.ua

Міністр науки і освіти Сергій Квіт переконаний, що український випускник повинен як мінімум знати державну мову та англійську. Про це він розповів в інтерв'ю виданню «Новое время», повідомляє «Слово і Діло».

Сергій Квіт наводить у приклад Естонію, де, за його словами, «на момент вступу до університету абітурієнти повинні володіти англійською мовою як робочою». Міністр обіцяє, що цього літа влада почне втілювати загальнонаціональний волонтерський проект Літні мовні табори: «Хочемо охопити всі наші школи. До цього проекту залучаємо міжнародні організації – Корпус миру, Британська рада, Ґете-Інститут, Французький культурний центр. Важливо, щоб з нашими дітьми працювали носії іноземних мов, креативні викладачі, щоб оволодіння мовами відбувалося в природній неформальній атмосфері. Ми хочемо створити моду на вивчення іноземних мов».

При цьому глава Міносвіти запевняє, що ніхто не збирається викорчовувати російську мову: «з нею – як з будь-якою іншою мовою. Зрештою, є література, фільми. Дбати слід про будь-яку мову, проте російська не зазнала тих втрат, які понесли українська, грецька або кримськотатарська мови». В цілому ж держава, на думку Сергія Квіта, повинна створювати умови для розвитку будь-якої мови, але саме українській як державній та англійській він обіцяє «спеціальну увагу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: