Падіння ВВП України цього року складе 8,3% – експерти

Читать на русском
Аналітики з державних інститутів, а також неурядові експерти в рамках консенсус-прогнозу погіршили прогноз падіння реального валового продукту в поточному році аж на 5,2 процентних пункти.
Фото: segodnya.ua

Дані оновленого консенсус-прогнозу опубліковало Мінекономрозвитку. У звіті прогноз інфляції (у відношенні: грудень нинішнього року до грудня 2014 року) погіршений до 48,4%, курс гривні до долара США 23,65:1 в середньому по року, а на кінець року прогнозується курс 24,97 грн/дол.

Прогнози на майбутній рік більш оптимістичні. Експерти передрікають, що стрімке падіння ВВП зміниться хоч і крихітним, але зростанням (на 0,7%), інфляція повинна сповільнитися до 14,8%, а курс долара США до гривні в середньому по року – 25,37:1.

Державний бюджет України на поточний рік побудований на набагато більш оптимістичному прогнозі. Зокрема, падіння ВВП передбачалося на рівні 5,5%, а інфляція прогнозувалася в 26,7%. А ось прогноз МВФ, складений за підсумками переговорів з українським урядом, містить такі показники: падіння ВВП на рівні 9%, інфляція – 46%.

Підготовлений урядом проект Бюджетної резолюції на майбутній рік передбачає наступні параметри: прогнозується зростання ВВП у 2%, а інфляція всього лише на рівні 9%. При цьому середньорічний обмінний курс передбачається на рівні 22,5 грн за 1 долар США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: