В Міноборони порахували: проти України на Донбасі воює повноцінна армія

Читать на русском
Міністр оборони України констатує: такої кількості зброї та особового складу, що є у сепаратистів на Добасі, вистачило б на повноцінну армію середньої європейської держави.

У зоні конфлікту в Донецькій і Луганській областях перебувають близько 42,5 тис. бойовиків сепаратистів і російських військових.

Про це розповів міністр оборони України Степан Полторак на засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Києві, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«На сьогоднішній день спільне угруповання збройних сил РФ та незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях Донецька і Луганська нараховує близько 42,5 тис. осіб», – заявив Полторак.

За його словами, у розпорядженні незаконних військових формувань – щонайменше 558 танків, «а бойових машин, артилерійських систем та іншого озброєння – такої кількості озброєння, як мають ці угруповання, вистачило б для середньої європейської держави».

До того ж, з російського боку кордону неподалік зони конфлікту у повній бойовій готовності перебувають 55 тисяч військовослужбовців РФ. «Вздовж кордону з Україною Росія утримує угруповання своїх військ, яке може бути використано для нарощування можливостей незаконних збройних формувань. Загальна чисельність угруповання складає близько 55 тис. військовослужбовців та близько 3700 одиниць основного озброєння і техніки збройних сил Російської Федерації», – доповів міністр оборони.

Нагадаємо, в неділю, 7 червня, в Азовському морі поблизу Маріуполя підірвався український прикордонний катер. Попередня причина аварії – вибухівка сепаратистів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: