Розмова з Обамою: Порошенко домовився, як втихомирити Путіна

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко і президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама під час телефонної розмови узгодили позиції.

Напередодні зустрічі лідерів країн «Великої сімки», яка відбудеться 7 червня в Німеччині Президент України Петро Порошенко і президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама під час телефонної розмови узгодили позиції.

Про це повідомляє прес-служба українського президента, передає «Слово і Діло».

Зокрема, вони обговорили питання продовження тиску на Росію, в тому числі і через санкції заради того, щоб Росія і підтримувані нею бойовики виконували Мінські домовленості. Обама запевнив у повній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.

Як відомо, Порошенко зі свого боку подякував за значну допомогу в зміцненні обороноздатності України, зокрема через проведення спільних навчань, і закликав до подальшої співпраці.

У коментарі «Слову і Ділу» директор дослідницьких програм міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута розповів, що Україні не варто покладати великих надій на цей саміт.

«Українське питання на порядку денному під час саміту «Великої сімки» стояти не буде. Питання про виділення додаткової допомоги Україні і тим більше зброї підніматися не буде. Не варто думати, що якщо у нас є питання, які для нас важливі, вони так само важливі і для інших. Такого не буде», - пояснив експерт.

Нагадаємо, саміт лідерів країн «Великої сімки» відбудеться в Німеччині 7-8 червня. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Київ очікує від лідерів країн «Великої сімки» дуже сконцентрованої солідарності по відношенню до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: