Україна багато років провокувала Росію своєю слабкістю – експерт

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Не треба перебільшувати військову потужність РФ. Це сильна держава, але з великою кількістю проблем.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт з військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи можливість повернення Криму в склад України в ході анонсованої Президентом стратегії.

«Колись ніхто не вірив в те, що розпадеться СРСР. Зараз хтось вірить в те, що розпадеться Росія. Є припущення, що вона розпадеться, питання тільки коли. Питання повернення Криму є абсолютно реальним за умови адекватної влади в Києві та відповідної політики. По-перше, необхідно, щоб Росія відчула тягар утримання захоплених територій – Криму та Донбасу. Тому потрібно припинити за рахунок України вирішувати економічні проблеми на цих територіях», – пояснює військовий експерт.

Крім того, на його думку, Україна повинна стати мілітарною державою з потужною армією.Це питання виживання України як держави.

«Україна завжди показувала, що не хоче ні з ким воювати, але це не означає, що хтось інший не прагне воювати з Україною. Україна багато років провокувала Росію своєю слабкістю. Зараз українське суспільство починає це розуміти. Якщо Україна втратила Крим воєнним шляхом, то й повернути його вона також має воєнним шляхом. Не потрібно перебільшувати військову потугу РФ. Це сильна держава, але в неї є безліч проблем. Їй потрібно утримувати 17 млн кв. км. Крім того, якби Росія єдина в світі маля ядерну зброю, тоді б це був непереможний чинник. Але є й інші держави, що можуть в будь-який момент її створити. Японія це може зробити за місяць», – аналізує Лосєв.

Нагадаємо, Росія в березні 2014 року анексувала український Крим і почала дестабілізацію ситуації на Донбасі. Через ці дії у 2014 році США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія та багато інших країн запровадили санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: