Без викорінення корупції всі реформи в Україні не мають сенсу – депутат бундестагу

Читать на русском
Депутат бундестагу Карл-Георг Велльман вельми критично оцінив реформаторські зусилля української влади, а корупцію назвав «раковою пухлиною» України.
Карл-Георг Велльман

Член зовнішньополітичного комітету бундестагу, глава німецько-української групи парламентаріїв Карл-Георг Велльман вельми критично оцінив реформаторські зусилля української влади, а корупцію назвав «раковою пухлиною» України.

Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

«Якщо є бажання трансформувати країну за європейським прикладом, то корупція – це та ракова пухлина, яку треба усунути в першу чергу. Ніякі реформи не спрацюють, якщо корупція буде продовжуватися», – переконаний німецький депутат.

Говорячи про те, які першочергові реформи повинна провести Україна, Велльман назвав «фундаментальну реформу, яку слід розпочати з ухвалення нової Конституції, що включає елементи регіоналізації». Крім того, на думку політика, Україні також необхідна кардинальна реформа судової системи та правоохоронних органів, фінансової сфери, а також банків і оподаткування. «Тобто, Україна повинна докласти вкрай високі реформаторські зусилля», – констатував Велльман.

За його словами, виникає враження, що багато рішень хоч і приймаються українською владою, але в життя не втілюються.

При цьому депутат бундестагу назвав очевидним той факт, що Україні потрібно набагато більше, ніж вже надано або обіцяно, допомоги ззовні. «Треба ясно розуміти, що країна потребує програми типу «плану Маршалла», у підтримці розміром в 100 або навіть більше мільярдів євро. Але така допомога можлива тільки за умови успішної реалізації реформ, якщо ми побачимо, що українські державні структури поступово починають наближатися до західноєвропейських», – зазначив Велльман.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: