В Раді зареєстрували законопроект про повну товарну блокаду окупованих територій

Читать на русском
Законотворці вирішили жорсткіше боротися з незаконною торгівлею з окупованими територіями, зареєструвавши у парламенті відповідний законопроект.
Фото: Радіо Свобода

Група народних депутатів на чолі з представником «Народного Фронту» Сергієм Висоцьким внесла на розгляд Верховної Ради законопроект про повну товарно-сировинну блокаду Криму та окупованої частини Донбасу.

Про це у своєму Facebook повідомив сам Висоцький, передає «Слово і Діло».

«На жаль, контрабандний трафік з окупованими територіями за останній рік став константою. Наявність величезної тіньового потоку вугілля, дизеля, бензину, продуктів харчування, госптоварів розкладає як наших солдатів, так і нашу економіку. Більше того, спільний розділ чорного налу між так званими «владою» так званих «ДНР-ЛНР», наявність економічних зв'язків з Кримом – все це розкладає і деяку частину української еліти», – констатував народний депутат.

У зв'язку з цим група народних обранців, серед яких – представники «Народного Фронту» Висоцький, Парубій, Лапін, Левус, Матківський та низка колег з інших фракцій та груп зареєстрували в парламенті законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» щодо посилення контролю за переміщенням осіб та вантажів (товарів) через тимчасово окуповану територію України».

Таким чином, у разі прийняття закону, ввезення та вивезення вантажів та товарів на або з тимчасово окупованих територій буде заборонене. Виключення становитимуть гуманітарні вантажі – але тільки за умови супроводу їх представниками ОБСЄ, Червого Хреста чи Червоного Півмісяця.

Свої підписи під документом поставили 13 парламентарів.

Нагадаємо, 1 червня у Донецькій ОДА висловили пропозицію скасувати перепустки до зони АТО через їх недосконалість та складність отримання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: