Атака бойовиків на Мар'їнку відбита, на місці працюють переговорники

Читать на русском
За оперативними даними, станом на 17:30 українські силовики зупинили атаку сепаратистів на Мар'їнку, застосувавши артилерію, після чого в дію вступили представники Спільного центру з контролю та координації припинення вогню.

За даними прес-центру АТО, станом на 17:30 українські силовики зупинили атаку бойовиків на Мар'їнку, застосувавши артилерію.

Тепер на місці працюють переговорники Спільного центру з контролю та координації припинення вогню, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Протягом певного часу підрозділи ЗС України стримували наступ ворога наявним на позиціях озброєнням. Тільки після того, як стало зрозуміло, що жодні заклики української сторони не знайшли відповідної підтримки з боку російської сторони, було підведено та застосовано важке артилерійське озброєння. Наступ бойовиків було зупинено», – розповідають у прес-центрі АТО.

Як зазначив у коментарі «5 каналу» прес-офіцер 95-ї окремої механізованої бригади Павло Омельченко, бойовики використовували сьогодні практично всі наявні у них види зброї. «Ми довго трималися і не надавали у відповідь артилерійський вогонь. Але після того, як бойовики застосували і важку артилерію, і «Гради», ми дійсно отримали такий дозвіл, і була дана відповідна вогнева відсіч. І нам відомо про те, що ворог поніс досить значні втрати в цьому протистоянні», – зазначив Омельченко.

Тим часом, як повідомив прес-офіцер Спільного центру з контролю і координації за припиненням вогню Руслан Семенюк, представники центру намагаються домовитися про остаточне припинення вогню, адже наразі в місті триває перестрілка, хоча масованого наступу немає.

«Ми докладаємо усіх зусиль, щоб відбулася деескалація конфлікту і було досягнуто припинення вогню», – повідомив Семенюк. «Переговори вже відбулися. Я сподіваюся, що найближчим часом ми побачимо результати цих домовленостей про припинення вогню. З нашого боку було зроблено все, щоб це відбулося», – додав він, уточнивши, що в переговорах беруть участь представники України, Росії та ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: