Частина важкого озброєння ЗСУ та бойовиків зникла з місць зберігання – ОБСЄ

Читать на русском
СММ ОБСЄ в ході огляду майданчиків для зберігання важких озброєнь недорахувалася цілого ряду військової техніки, забороненої мінськими домовленостями.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в ході огляду майданчиків для зберігання важких озброєнь, недорахувалися цілого ряду військової техніки, забороненої мінськими домовленостями.

Причому, з місць зберігання зникло озброєння як українських військ, так і бойовиків самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», йдеться у звіті місії, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Зокрема, спостерігачі ОБСЄ відвідали 14 майданчиків, на яких сторони конфлікту повинні зберігати важкі озброєння, відведені від лінії зіткнення.

На трьох з п’яти майданчиків, які належать «ДНР», спостерігачі не дорахувалися 6 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» і 2 гаубиць Д-30. Бойовики «ДНР» пояснили пропажу техніки переміщенням останньої в район на південь від Тернового, що в доповіді оцінюється як порушення мінських угод. При цьому ще на два майданчики, що належать «ДНР», спостерігачів місії просто не пустили.

Недорахувалися експерти дев'яти РСЗВ «Град» і на двох майданчиках, що належать самопроголошеній «ЛНР», представники якої заявили про переміщення реактивних установок на полігон поблизу Дебальцевого, в безпосередній близькості від лінії розмежування сторін.

Крім того, як зазначається у звіті ОБСЄ, важке озброєння, зокрема, сім гаубиць 2А65 і шість РСЗВ «Град», також зникло з семи майданчиків української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: