В ООН обіцяють допомогти дітям і пенсіонерам-переселенцям на Дніпропетровщині

Читать на русском
Дніпропетровська область гостро потребує нових дитячих садочків та закладів із догляду за літніми людьми, котрі переселилися сюди із зони конфлікту на Донбасі, констатують в обладміністрації та  УВКБ ООН.
Фото: РИА Новости Украина

В Управлінні верховного комісара з координації гуманітарних питань Організації Об’єднаних Націй обіцяють допомогти керівництву Дніпропетровської області зі створенням нових дитячих садочків та гериатричних центрів для переселенців із Донецької та Луганської областей.

Це необхідно тому, що з-поміж понад 100 тисяч переселенців у Дніпропетровській області, 60% – пенсіонери, а дитячі садочки в регіоні традиційно переповнені, заявив в. о. першого заступника голови Дніпропетровської обласної адміністрації Олег Кужман, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко має намір залучати іноземних інвесторів в Дніпропетровську областьСказано 14 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Актуальним питанням є створення геріатричних центрів для людей. Також важливим є питання будівництва нових дитячих садків», – сказав чиновник на зустрічі з представниками УВКБ ООН в регіоні.

У відповідь в. о. керівника операції УВКБ ООН Ванно Нупек пообіцяв сприяння у розв’язанні проблеми. «Ми розглянемо це питання, чим ми можемо допомогти. І якщо не зможемо профінансувати ці проекти, то будемо їх лобіювати», – заявив Нупек.

Крім того, як відзначив Кужман, Дніпропетровщина потребує допомоги донорів у фінансуванні недобудованого житла, з тим, аби передати його переселенцям.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: