Судовий процес мера Харкова перетвориться на шоу Авакова та Кернеса – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Не виключено, що Кернес веде переговори на різних рівнях і можливо навіть з представниками іншого політичного табору.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Володимир Фесенко, аналізуючи судовий процес у справі Кернеса.

«Полтава – оптимальний варіант в тому сенсі, що в Києві процес був би надмірно політизованим. Зараз справді є шанс, що тиск на судовий процес буде меншим. Але це не означає, що його не буде взагалі. Особистість одіозна, конфліктна і не виключено, що як одна, так і інша сторона ще будуть влаштовувати з цього шоу. Політтехнологічно будуть спроби зірвати цей процес, формувати скандальність. Кернес – майстер піару і політтехнології. Аваков теж до цього схильний», – розповідає політолог.

За його словами, однозначної оцінки, чим може закінчиться судовий процес, немає зараз ні в кого, тому що йде боротьба не тільки в залі суду, а й кулуарна.

«Зараз існує дилема. Одна позиція, та, якої дотримується Аваков, громадськість, особливо в Харкові, що потрібно Кернеса посадити, прибрати з посади мера і тим самим видалити чинники нестабільності в Харкові. Друга позиція – треба зберегти хоча б якийсь тактичний союз та використовувати його як фактор відносної стабільності в Харкові. Кернес намагається використати це і, можливо, веде переговори на різних рівнях, з представниками іншого політичного табору. На чию користь це вирішиться і чи буде знайдено соломонове рішення, складно передбачити», – пояснює Володимир Фесенко.

Як відомо, сьогодні в Київському райсуді Полтави відбудеться чергове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса. Генпрокуратура підозрює мера Харкова за трьома статтями Кримінального кодексу. Зокрема, його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством активістам харківського Євромайдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: